Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

TOTTELEVAISUUSKOULUTUS

Hmmm.... nyt pitää hieroa aivonystyröitä, että muistaisin vielä jotain tokosta. Tuntuu, että niistä ajoista on hirmuisesti aikaa. Jokainen voi lukea tokoilustani omalla vastuullaan, on aika kuivaa luettavaa...

Aloitimme tokon Koirakerho Tassuissa Märynummella. Noin 1½-vuotiaana (10.7.1994) osallistuin ensimmäisiin kisoihini Tassukalliolla.

Paikallaanolosta sain tuomarilta erikseen kehuja, koska viereinen koira nousi ylös ja tuli nuuskimaan minua enkä minä tehnyt elettäkään noustaakseni siitä ylös. Näin ainoastaan äidin.

Vapaana seuraamisessa päätinkin sitten lähteä tuttujen luo kehän ulkopuolelle. Tuomari kehotti äitiä hakemaan minut takaisin ja jatkamaan tehtävää. Loppu menikin kuulemma todella mallikelpoisesti ja koska äiti ei yhtään näyttänyt hermostumisen merkkejä, saimme siitä suorituksesta vielä 5 pistettä. Tämä onkin niitä harvoja kertoja kun saimme ekstrapisteitä äidin takia. Alla oleva kuva on ainoa, joka minusta on toko-kilpailuissa otettu.

Muista suorituksista saimme pisteitä sen verran, että yhteistulokseksi tuli 164 pistettä ja hienosti heti ensimmäisellä kerralla I-tuloksen.

Toiset kisani olivat Jokelassa. Sieltäkään en muista muuta kuin viimeisen tehtävän eli hypyn, kun tuomari huomasi juuri ennen suoritustamme, että hyppyteline on jäänyt liian korkeaksi ja äiti sanoi, ettei se haittaa. Hyppäsin siitä mallikelpoisesti yli ja saimme suorituksestamme 10. Yhteistulokseksi tuli 175,5 pistettä eli 1-tuloksen verran ja sijoituimme 3:nneksi ja sain hienon pokaalin ja siirryin kilpailemaan avoimeen luokkaan.

MUTTA... avoin luokka olikin sitten asia erikseen. Ensimmäinen AVO-kisani oli Salossa, jossa sain 2-tuloksen (144 pistettä). 1-tuloskin oli ihan hilkulla, mutta valitettavasti liikkeenohjaaja teki mokan kaukokäskyissä ja se otettiin uusiksi. Minähän en sitä kuitenkaan suostunut enää toista kertaa tekemään ja niin sain kaukokäskyistä 0.

Seuraavaan kisaan matkustimme Lempäälään, jossa tein kaiken mahdollisen väärin. Paikallaanolossa ohjaajat menevät piiloon ja jättävät koirat odottamaan paikallaan. Minähän keksin ihan itse, että ei siinä tarvitse äitiä odotella, senkun menee ja kävelee äidin luokse. Niin helppoa se oli. En kyllä viitsinyt noutokapulaakaan äidille viedä noutoliikkeessä enkä pysähtynyt liikkeestä seisomaan. Sain silloin 0-tuloksen, mutta kuitenkin minut palkittiin possunkorvalla ja mitalilla. Hieno homma, ei siis mitään liikkeitä tarvitse tehdä palkinnon eteen. Pisteitä sain tällä kertaa ainoastaan 96,5.

Erään kisan kertomus sopisi ehkä paremmin kaikenlaisten juttujen puolelle ja se tapahtui harjoittelukentälläni olevissa kisoissa Tassukalliolla Halikossa. Lähdin tietysti taas paikallaanolosta äidin luokse koska olin sen jo oppinut edellisessä kisassa. Luoksetulossa huomasin äidin luo mennessäni "tötsän" ja sitä minun piti tietysti jäädä nuuskimaan ja raapimaan. Pitihän minun vielä enemmänkin hauskuuttaa yleisöä ja sen tein kaukokäskyissä.

Äiti antoi käskyn "maahan" ja koska huomasin kepin maassa kuononi alapuolella, menin maahan todella vauhdikkaasti. Tämän jälkeen "istu"-käskystä en kyllä noussut ylös ensimmäisellä käskyllä vaan jäin tyytyväisenä nakertamaan keppiäni. Toisella käskyllä (vai olisiko se ollut jo kolmas käsky) nousin hyvin vastentahtoisesti ylös katse koko ajan kepissä, mutta maahan menin käskystä salamannopeasti ja tietysti otin kepin suuhuni. Arvaatte kai, että tulokseni ei tälläkään kertaa ollut kehuttava, pisteitä sain sentään kokoon 121.

Tämän jälkeen äiti koetti vielä kerran Forssassa, mitä minä osaan (tai oikeastaan mitä haluan tehdä). Koska en taaskaan suostunut paikallaanolossa olemaan paikallani, niin äiti päätti keskeyttää kisani sillä kertaa siihen, koska 1-tulokseen ei olisi enää ollut mitään mahdollisuuksia. Tämä jäikin sitten viimeiseksi kisaksemme. Jee... tämän jälkeen minun ei tarvinnut enää käydä toko-kisoissa. Tässä vinkki mitä pitää tehdä, jos tokoilu ei huvita. =)

Seuraavaan harrastukseen, kantarellikoira

Takaisin harrastusvalikkoon

©2020 Hallan kotisivut - suntuubi.com